Joe Biden 2000 milliárd dolláros klímavédelmet tervezett

HírKlikk 2020. július 15. 09:38 2020. júl. 15. 09:38

A elnökjelölt teljesen megreformálná az Egyesült Államok energiapolitikáját.

Biden célja a globális felmelegedés elleni küzdelem és ezzel együtt a gazdasági növekedés biztosítása. Ezek érdekében alakítaná át az Egyesült Államok energiapolitikáját. Újságíróknak a delaware-i Wilmingtonban azt nyilatkozta, hogy 2000 milliárd dolláros tervet terjesztettek be ezzel kapcsolatban.

A demokraták várható elnökjelöltje 2035-ig teljesen megszüntetné a szénalapú energiatermelésből eredő környezetszennyezést. Biden úgy látja, hogy a jelenleg kialakult válság jó alkalom arra, hogy a korábbinál erőteljesebb gazdaság jöjjön létre.

A hvg.hu arról számol be, hogy az elemzők szerint, a klímavédelmi küzdelem ígérete és az ezzel összefüggő beruházáspolitika illeszkedik a Demokrata Párt úgynevezett balszárnyának politikusai által az előválasztásokon hangoztatott környezetvédelmi javaslatokhoz.

Biden egyébként már korábban is ígéretet tett a klímavédelemre, de akkor még ƒ„csak" 1700 milliárd dollárt ígért az elkövetkező tíz év reformjaira.

Mivel a demokrata politikus nem fejtette ki, hogy miből tervezi finanszírozni a klímavédelmi célokat szolgáló terveket, az elemzők adóemelést várnak.