Jól bánik a fideszes holdudvar muzsikusaival a Szerencsejáték Zrt

HírKlikk 2021. október 28. 15:15 2021. okt. 28. 15:15

Nyilvánosságra hozta az állami szerencsejáték cég a támogatási szerződéseinek adatait. Jutott megint 150 millió a Havasi Balázs év végi aréna koncertjére is.

Jól bánik továbbra is a fideszes holdudvar muzsikusaival a Szerencsejáték Zrt pénzosztó leánycége, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. A közzétett adatokból kiderül, hogy az idén júliusban 78 millió 740 ezer forintos támogatást adott a P. Management Kft-nek, ami Pataky Attilának az Edda frontemberének a cége. Pataky tavaly is ugyanennyi pénzt kapott a társaságtól, de nem tudni pontosan, mire fordította. 

Szintén már hagyományosnak tekinthető Havasi Balázs HAVASI Symphonic Kft nevű cégének támogatása, most is, ahogy tavaly 150 millió forintot kapott. Tavaly a támogatását egy töküres aréna koncertre fordította, most azonban úgy hirdeti év végi aréna showját, hogy arra még védettségi igazolvány sem kell, mivel ültetett koncertről van szó. 

A legnagyobb támogatást most a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kapta, nekik 629 millió 921 forint jutott. Az erősen fideszes szereplőkhöz kötődő alapítvány utoljára akkor került a hírekbe, amikor kiderült, újra fogják értékelni a szállodák besorolását és ebben szerepe lehet az alapítványnak. 

Azt pedig az Átlátszó vette észre, hogy újabb 40 milliós támogatást kapott a Békemenetet szervező Civil Összefogás Alapítvány is. A közpénzekkel erősen kitömött szervezet cége bonyolítja amúgy a Stop Gyurcsány plakátkampányt is, vagyis megint közpénzből járatja le politikai ellenfeleit a kormány.

Forrás: Hírklikk