Kádár János elégedett volt Dévényi Tiborral

HírKlikk 2018. október 7. 11:12 2018. okt. 7. 11:12

Újraindul a legendás Három kívánság, igaz nem televízióban, hanem a Retro Rádióban, de a kéréseket továbbra is Dévényi Tibor fogja teljesíteni. Ennek apropóján adott interjút a hvg.hu-nak, amelyben elmesélte Kádár Jánossal történt találkozóját is.

Dévényi Tibor a 60-70-es években rockkoncerteken is rendszeresen konferált, eközben pedig parodizálta például Kádár János pártfőtitkárt is. „Kedves elvtársak, nem baj, ha a fiataloknak hosszú a haja, csak mossák meg!” – mondta Kádár jellegzetes hanglejtésével. Egyik alkalommal maga Kádár is végighallgatta saját paródiáját - mondta a hvg.hu-nak.

A fellépéseket szervező ORI egyszer elküldte az újpesti munkásőr század avatására, ahol egy esztrádműsort (Aradszkyval, Alfonzóval, másokkal) kellett konferálnia. Ott is előadta a Kádár-paródiát.

Egyszer csak bejön izzadva a szervező, hogy „Tibikém itt van Kádár elvtárs”. Én is gyorsan lesápadtam. Majd kinyílt az ajtó, és bejött Kádár és a felesége. „Nem ismertem magamra” – mondta az öreg. „Pedig így beszélsz” – replikázott a neje. Másnap már vártam a telefont. Reggel kilenckor Keszler hívott is, hogy menjek be hozzá 10-re. „Mit csinált, Dévényi elvtárs?” Mondom, konferáltam, ahogy szoktam. „Mert jött egy levél, hogy meg voltak elégedve magával, és azt szeretnék, ha minden műsort én konferálnék.”

Forrás: hvg.hu