Kálmán Olga egyértelműen kijelentette, hogy nem akar főpolgármester lenni

HírKlikk 2019. június 6. 17:25 2019. jún. 6. 17:25

„Meg is lepődöm, amikor olyanokat olvasok a sajtóban, hogy Kálmán Olga a főpolgármesterségre tör” – nyilatkozta pár hete a csütörtökön a DK főpolgármester-jelöltjeként bemutatkozó Kálmán Olga. A tévés akkor még arról beszélt: „Én újságíró vagyok, a politika pedig a túloldal. Miért mennék át?”

Kálmán Olga pár hete, április elején készült 24.hu-s interjúban teljességgel tagadta, hogy ilyen tervei lennének, és meg is indokolta, miért nem akar elindulni. Idézet az interjúból:

Lenne politikus?

Az speciel nem. Meg is lepődöm, amikor olyanokat olvasok a sajtóban, hogy Kálmán Olga a főpolgármesterségre tör. (...) De én újságíró vagyok, a politika pedig a túloldal. Miért mennék át?

Mert tán elfogytak a helyek, ahol újságíróként, műsorvezetőként munkát vállalhatna. És mert míg újságíróként csak véleménye és kérdése lehet, politikusként döntéseket hozhatna.

Elárulom, miért nem fordult meg a fejemben, hogy pályázzak a főpolgármester-jelöltségre: mert nagyon komolyan gondolom a politikát. Mi is történne? Kampányban nyilván el kell mondani, milyen pocsék itt a köztisztaság, az úthálózat, a tömegközlekedés, az egészség-ügyi ellátás és az oktatás. De ha netán megválasztanak, eltelik fél év, s megint ki kell állni. Akkor mit mondhatok? Hát továbbra is azt, hogy pocsék a köztisztaság, az úthálózat, a tömegközlekedés, az egészségügyi ellátás meg az oktatás.

Főpolgármesterként lehet tenni köztisztaságért, úthálózatért, tömegközlekedésért, egészségügyi ellátásért, oktatásért, nem?

Számomra feloldhatatlan ellentmondás, hogy miközben az emberek talán bíznának ben-nem, én nem bízom abban, hogy Fidesz-kormány alatt ellenzéki vezetéssel fejlődhet egy település. Ráadásul komoly a sansz, hogy egy esetleges ellenzéki főpolgármestert még egy kátyú betömésében is meggátol majd a saját kormánypárti testülete. Én viszont kizárólag úgy szeretek belefogni bármibe is, hogy reális esélyét látom a megvalósulásnak. Magam-mal szemben lennék borzasztóan elégedetlen és csalódott, ha nem tudnám azt cselekedni, amit szeretnék.

Azt állítja, Karácsonnyal vagy Puzsérral az élén sem működne Budapest?

Azt állítom, hogy én biztos nem fognék ilyen politikai vállalkozásba.

Forrás: Hírklikk