Karácsony: a kiseső jövedelmek pótlása lenne az egyetlen értelmezhető kormányzati szándék

HírKlikk 2020. április 5. 06:06 2020. ápr. 5. 06:06

Ennél sokkal nagyobb a baj, mondta az Indexnek Karácsony Gergely arra, hogy mit jelent Budapest számára a gépjárműadóból származó adóbevétel idei elvonása, amelyet Gulyás Gergely jelentett be a szombati kormányinfón.

Karácsony a Facebook-oldalán tette közzé a Budapest gazdasági megmentésére vonatkozó, részletes javaslatcsomagját.

A főváros nemcsak legnagyobb létező kulturális, múzeumi, színházi, vendéglátóipari, vagy turisztikai bevételcsökkenést szenvedi el ebben a szezonban, de a jövője is kilátástalan emiatt.

A főpolgármester szerint, éppen ezért nem az adóbevételek elvonása, hanem a kieső jövedelmek pótlása lenne az egyetlen értelmezhető kormányzati szándék. Főleg, hogy az önkormányzatok végzik az idősek és szociális gondozottak ellátását.

A járvánnyal való küzdelem tapasztalatai egy irányba mutatnak, hogy fenntarthatóbb és emberségesebb politikára, zöld és szociális fordulatra van szükség.

A gazdasági és szociális válság kiterjedése és mélysége minden eddiginél kiterjedtebb és mélyebb állami beavatkozást tesz szükségessé. A kormány első válságkezelő lépései összességükben támogatható elemeket tartalmantak, ugyanakkor fájóan hiányoznak belőle az embert, vagyis a munka és az egzisztencia megőrzését szolgáló lépések.