Karácsony a legnépszerűbb ellenzéki politikus

HírKlikk 2019. július 15. 08:03 2019. júl. 15. 08:03

A Medián friss felmérése szerint a népszerűségi lista első harmadát kormánypárti politikusok töltik ki, köztük egyetlen ellenzékiként, a hatodik helyen áll Karácsony Gergely.

A legutóbbi, tavaszi felmérés óta a főpolgármester-jelölt népszerűsége 33-ról 37 százalékra (a budapestiek körében 32-ről 38-ra) nőtt, amit az ellenzéki előválasztáson aratott győzelemnek tudnak be – írja a hvg.hu.

Az elmúlt három hónapban a DK-listavezető Dobrev Klára népszerűsége nőtt a legnagyobb mértékben, 6 százalékponttal, de a Momentum listavezetője, Cseh Katalin népszerűsége is öt százalékponttal emelkedett az EP-választási eredmények fényében.

A népszerűségi lista első harmadát egyébként kormánypárti politikusok töltik ki, köztük egyetlen ellenzékiként, a hatodik helyen áll Karácsony. Sorrendben Áder János, Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Varga Mihály és Tarlós István előzi meg. Korábban Márki-Zay Péter volt a legnépszerűbb ellenzéki, de a legutóbbi 34 százalék után 29 százalékra esett vissza népszerűsége.

Puzsér Róbert népszerűsége az előző felméréshez képest két százalékponttal emelkedett, de így is utolsó helyen áll 15 százalékkal.

Forrás: HVG