Karácsony: az alaptörvényt még azok sem tisztelik, akik megszavazták, hiszen az elmúlt években kilencszer módosították

HírKlikk 2021. augusztus 5. 16:45 2021. aug. 5. 16:45

A főpolgármester közösségi oldalán reagált a kormánydöntésre, ami szerint a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának helyére a közintézményekben az Alaptörvény preambulumaként működő Nemzeti Hitvallás kerül.

„Magyarországnak lenne valódi alkotmánya. Amelyet mindenki tisztel, amely létrehozza a szabad és egyenlő, egymás méltóságát soha meg nem kérdőjelező magyarok politikai otthonát. A magyar köztársaságot. A Fidesz egypárti alaptörvénye nyilvánvalóan nem ilyen. Azt még azok sem tisztelik, akik megszavazták, hiszen az elmúlt években kilencszer módosították, a fő szerzője pedig egy brüsszeli ereszcsatornán távozott a közéletből. A Fővárosi Önkormányzat éppen ezért nem tesz eleget a kormány kérésének és nem helyezi ki az alaptörvény bevezetőjét” – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely, miután egy kormánydöntés értelmében a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának helyére kerül a közintézményekben az Alaptörvény preambulumaként működő Nemzeti Hitvallás.

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy a Főpolgármesteri Hivatalban a nyilatkozat helyére az „1848 március 15-én elfogadott 12 pont másolata kerül”.

Forrás: Facebook