Karácsony: ez az ellenállás kezdete

HírKlikk 2020. december 23. 18:25 2020. dec. 23. 18:25

A főpolgármester számol be arról, hogy az önkormányzatok közös akció keretében tiltakoznak az iparűzési adó csökkentése ellen.

„Ez nem az ellenállás maga, ez annak a kezdete” – kezdi Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely.

„Ma este 7-kor az ország számos pontján átmenetileg lekapcsolják az önkormányzatok a díszkivilágításokat. Így tiltakozunk az önkormányzatok kivégzése, az elveiben rossz, gyakorlatában káros kormányzati válságkezelés ellen, sötét időket idéző, sötét szándékból meghozott döntések ellen” – ismerteti a tervet a főpolgármester és emlékeztet, hogy néhány hete hasonló akcióval tiltakoztak a lengyel városok a lengyel kormány Európa-ellenes, a nők jogait semmibe vevő intézkedései ellen.

„A mi akciónkat is számos város támogatja, Szombathelytől Szentendréig, Hódmezővásárhelytől Budaörsig. Az önkormányzatok összefogtak, és nem hagyjuk magunkat megosztani. Budapesten, a köztársaságpárti kerületi polgármesterek egyetértésével, sok helyen sötétül el egy estére az ünnepi fény. Ott is, ahol ennek világos az üzenete” – jelenti ki Karácsony.

„A köz- és díszvilágítás is egy azon közszolgáltatások közül, amelyek ellátását veszélybe sodorja a kormány értelmetlen döntése az önkormányzatok legfontosabb bevételének megfelezéséről. Ilyen közszolgáltatás még többek között a városi közlekedés, az utak karbantartása, a zöldfelületek kezelése, a szemétszállítás, ivóvízellátás, egészségügyi, kulturális és szociális támogatások. Ezekért küzdünk, vagyis a hétköznapok nyugalmáért, azért, hogy minden önkormányzat tehesse, ami a dolga: szolgálhassa polgárait” – fogalmaz a főpolgármester.

„Bízom benne, a budapestiek is megértik, elfogadják ennek a küzdelemnek a célját. Egy ilyen szörnyű év végén mindannyiunkra ráfér egy kis nyugalom, elcsendesülés karácsony napjaiban. A ma esti tiltakozás után ez következik. De januárban újrakezdjük” – zárja bejegyzését Karácsony Gergely.

Forrás: Facebook