Karácsony Gergely: a kormánypropaganda hazugságokat terjeszt a dugókról

HírKlikk 2021. június 18. 15:10 2021. jún. 18. 15:10

A főpolgármester szerint most, hogy a Fidesz és csatolt részei elköltenek pár tízmillió forintot a fővárosi közlekedési helyzet félremagyarázására és konkrét hazugságok terjesztésére, ideje számba venni a tényeket.

Karácsony Gergely a Facebook oldalán ezt írta a budapesti dugókról:

„Először is: a fővárosi fejlesztések valóban okoznak kényelmetlenséget az autóval közlekedőknek, ezért megértésüket kérem. A Lánchíd felújítása, a rakpart megújítása, majd a Blaha Lujza tér megszépítése hosszú idő óta esedékes, elkerülhetetlen fejlesztések. Ezeket az előző városvezetés is megígérte vagy tucatszor, aztán nem történt semmi; mi megcsináljuk. Azért most, mert nem csak a nagy beruházások előkészítéséhez kell némi idő, de a pandémia, az építőipar megtorpanása is befolyásolta az előkészítést, a munkálatokat pedig nyárra, az iskolai szünetre időzítettük, éppen annak érdekében, hogy az elkerülhetetlen kényelmetlenségeket, amennyire lehet, csökkentsük. Ezekért a kényelmetlenségekért egy megújuló, élhetőbb várost kapnak a budapestiek, sok évtizedes adósságot törlesztünk feléjük, sok év tétlenséget pótolunk most cselekvéssel.

Azt a hazugságot, hogy mintha most lennének először dugók a belvárosban, tán cáfolni sem érdemes, annak biztosan nem, aki ebben a városban él."

Karácsony Gergely reméli, hogy az iskolai szünet elindulásával valamelyest csillapodni fognak az elmúlt napok belvárosi torlódásai. 

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a budapesti közlekedési helyzeten a felújítások mellett, érdemben ront az, hogy nem lehet elkerülni a várost, ugyanis a város elkerülése csak a fizetős M0-on lehetséges, de most a hárosi Duna-híd újbóli részleges lezárása miatt – a tavaly(!) felújított M0 hídon van megint lezárás – sokan kényszerülnek, hogy Dél-Buda és Dél-Pest útjain közlekedjenek az elkerülő helyett. Hangsúlyozza, hogy „az M0-t érintő lezárások semmilyen fejlesztést nem jelentenek, csupán egy elfuserált kivitelezést javítanak többedik alkalommal".

„Itt az ideje, hogy a kormány ne – vagy esetünkben inkább úgy reális: ne csak – kampányhazugságokat terjesszen, hanem tegye a dolgát, és csinálja meg végre, amibe belekezdett. Ezúttal jól, hogy ne kelljen újra és újra javítgatni, ha kérhetem."

Forrás: Facebook