Karácsony Gergely: Budapest helytállt az első és a második hullámban

HírKlikk 2021. február 26. 12:44 2021. feb. 26. 12:44

Budapest helytállt a koronavírus-járvány első és a második hullámában, és ez nagyon nagy mértékben a fővárosiak együttműködésének köszönhető -– jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester a Covid 2021 ellenzéki vizsgálóbizottság ülésén pénteken.

A fővárosi önkormányzat „bátor, előremutató lépései és a bevonó kommunikáció" talán hozzájárult ahhoz, hogy a budapestiek kimutatható módon, nagy fokú fegyelmezettséget tanúsítottak a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban – mondta a főpolgármester, aki kiemelte, hogy a fővárosi önkormányzat minden járványügyi intézkedést hamarabb hozott meg, mint a kormány. Példaként említette a szociális intézményeket védő intézkedéseket, a maszkviselési szabályokat, valamint a tesztelési programot.

Karácsony Gergely szerint fel kell készülni arra, hogy a járvány harmadik hulláma előtt áll az ország, és az adatokból azt látszik, hogy az elkövetkező két-három hét valóban „pokolian nehéz lesz".

A főpolgármester az ülésen azt is mondta: ha Orbán Viktor miniszterelnök szavait követik, hogy a megmentett életek számában mérik a védekezés eredményességét, akkor „ez a védekezés sajnos megbukott".

Forrás: MTI