Karácsony Gergely és Márki-Zay a legnépszerűbb ellenzéki politikusok

HírKlikk 2019. április 23. 16:32 2019. ápr. 23. 16:32

Jóformán csak visszaesés látható a Medián legújabb, a politikusok népszerűségét mérő kutatásában. A március végén, április elején készült felmérésből kiderült, hogy habár a politikusok egyre népszerűtlenebbek, az ismertségük növekedett - írja a HVG.

Inkább az ellenzéki képviselőknek esett a népszerűsége, leginkább: Demeter Mártának, Puzsér Róbertnek, Szabó Tímeának, Fekete-Győr Andrásnak, Márki-Zay Péternek, Hadházy Ákosnak és Molnár Csabának.

Hosszú évek után már nem Gyurcsány Ferenc a legnépszerűtlenebb politikus, hanem: Toroczkai László, Ungár Péter, Demeter Márta, Gyöngyösi Márton, Vágó Gábor és Puzsér Róbert.

Puzsér Róbert leginkább azzal tűnik ki, hogy 13 százalékos népszerűsége a Medián 2010 utáni méréseiben mélypontnak számít: az utóbbi 9 évben nem volt ennyire kevéssé elfogadott, országosan ismert politikus.

A legnépszerűbb politikus Áder János, őt követi Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Varga Mihály, Tarlós István, Rogán Antal. Az ellenzékben Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely a legtámogatottabb közszereplők.

Via: HVG