Karácsony Gergely felfüggesztette a kilakoltatásokat

HírKlikk 2019. október 18. 16:52 2019. okt. 18. 16:52

Felfüggesztette a kilakoltatásokat Budapesten a vasárnap megválasztott új főpolgármester.

Karácsony Gergely ezt a Facebook-oldalán jelentette be pénteken. Bejegyzésében emlékeztetett, hogy a kampányban meghirdetett "Budapest Alkotmányban" azt írták: a lakhatást alapjognak tekintik, a városnak mindent meg kell tennie a mindenki számára elérhető, megfizethető lakhatás érdekében. "Fellépünk az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen" - fogalmaztak akkor.

A megválasztott főpolgármester hozzátette: sokszor látták, hogy a Fidesz által vezetett önkormányzatok "gyakran igazságtalanul és indokolatlanul, esetenként jogszerűtlenül tettek embereket utcára". Erre tekintettel intézkedett a fővárosi önkormányzat által kezdeményezett z összes kilakoltatási eljárás felfüggesztéséről és felülvizsgálatáról - közölte.

Azt írta: ez volt az első lépés. Feladatuk a következő években az lesz, hogy a kerületi önkormányzatokkal közösen kialakítsanak egy olyan védőhálót, amely végre eleget tesz annak az erkölcsi alapvetésnek, hogy egy tisztességes városban az emberek nem hagyják egymást hajléktalanná válni - tette hozzá Karácsony Gergely.