Karácsony: Gyurcsány nyolc perccel előtte hívott

HírKlikk 2019. június 11. 17:30 2019. jún. 11. 17:30

Karácsony Gergely az Indexnek adott nagyinterjút kedden. A főpolgármester-jelölt a Gyurcsány Ferenccel kötött megállapodásáról elmondta: abban állapodtak meg, hogy a DK támogatásáért cserébe nem vállalja az MSZP-Párbeszéd listavezetését, azonban Gyurcsány átvágta, ráadásul Kálmán Olga bejelentése előtt csupán nyolc perccel tájékoztatta erről. Ennek ellenére is hiszi, hogy ő nyeri az előválasztást, majd ősszel legyőzi Tarlóst, és a kerületek többségében is ellenzéki polgármesterek lesznek.

Karácsony az interjúban hangsúlyozta: egyáltalán nem idegesíti, Gyurcsány lépése.

"Most egy kicsit keményebb küzdelemre kell számítanom. Ez nekem jót tesz. Kihozza a rejtett tartalékaimat (...) Én nem fogom hagyni, hogy bárki elcsessze az ellenzék esélyét a budapesti változásra. Annyit tudok csak mondani, hogy ez valóban meglepetés volt nekem, és nem is könnyíti meg az ellenzék közös küzdelmét a Fidesszel szemben – függetlenül attól, ki lesz végül a közös főpolgármester-jelölt. Tudomásul vettem a döntést. Ennyi" - mondta Karácsony Gergely, majd hozzátette:

"Az ellenzéki pártok csak akkor tudnak sikereket elérni, ha mindenki túllép a sérelmein. Rendet szeretnék teremteni, a négy párt megállapodását pedig hatpártira kell bővíteni. Centikre vagyunk ettől. Ez a politikai feltétele annak, hogy kiszabadítsuk Budapestet a NER fogságából. Mit számít ehhez képest az ellenzéken belüli helyezkedés? Unom már, hogy megint azt méregetjük, melyikünk a legnagyobb kicsi. Csináljunk inkább nagy dolgokat Budapesten".

Karácsony Gergely szerint az  adott szóhoz tartania magát nem gyengeség, hanem tisztesség kérdése. Nem belső játszmákat akar játszani, hanem bebizonyítani, hogy Budapestet lehet jobban, tisztességesebben, szakszerűbben vezetni. Hogy Budapest olyan legyen, mint amilyen az ország lehetne.

"Miután megnyerem az előválasztást, ez az egész dolog a DK-val lecseng. Mert nem csak én, de a választók is rémesen unják az ellenzéken belüli civódásokat."

- tette hozzá a főpolgármester-jelölt.

Via: Index