Karácsony: ismét ingyenes koronavírus tesztet biztosítunk a fővárosiaknak!

HírKlikk 2021. február 11. 17:17 2021. feb. 11. 17:17

A fertőzésszámok, ha nem is drámai módon, de az utóbbi napokban emelkedni kezdtek, ezért úgy döntöttünk, hogy ismét lakossági szűrést indítunk – közölte Karácsony Gergely a közösségi oldalán.

Hozzátette: decemberben az ünnepek előtt 7500 tesztet ajánlottunk fel, most újabb 10.000 darab antigén tesztet biztosítunk. A szűrésre február 18. és 27. között kerül sor, két helyszínen, a Városháza parkban és a Széll Kálmán téren, reggel 8 és este 18 óra között.

A tesztelést budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosok kérhetik, illetve a 18 évesnél fiatalabbak szülői kísérettel vehetik igénybe. A mintavételt követő 30 percen belül kiderül, hogy aktív fertőzött-e az illető.

Várjuk a regisztrálókat a https://koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio oldalon, ahol minden információt megtudhatnak a tesztelések helyszínéről és idejéről is. Akiknek nincs internetük, nem tudnak online időpontot foglalni, azoknak a tesztelési helyszíneken segítenek a Fővárosi Önkormányzat önkéntesei – tette hozzá a főpolgármester.