Karácsony meghirdette a tiszta levegő, tiszta szív és tiszta kéz programját

HírKlikk 2019. október 23. 20:20 2019. okt. 23. 20:20

A tiszta levegő, tiszta szív és tiszta kéz programját hirdette meg október 23-ai ünnepi beszédében Budapest új főpolgármestere szerdán a Városháza megnyitott parkolójában.

 Karácsony Gergely arra kérte a fővárosiakat, hogy tegyék Budapestet Kelet-Közép-Európa legélhetőbb és legzöldebb városává, a köztársasági eszme bátor támogatójává.

A főpolgármester kijelentette: a budapestiek október 13-án visszavették a várost, de nem azért, hogy kisajátítsák, hanem azért, hogy visszaadják a fővárosiaknak.

Kifejtette, hogy mit kíván az országnak és a városnak, és hogy miért kell dolgozni: több emberséget, több szolidaritást, kevesebb kilakoltatást, több bölcsődét, rendelőt, CT-t akarnak, mindezek mellé pedig kevesebb stadiont, több átláthatóságot és semennyi mutyit a politikusoknak. Fontos cél, hogy több fa, több zöld legyen a városban, valamint kevesebb beton és térkő. Minden eszközzel tenni kell a szólás-, a sajtó-, a gondolat, valamint a kultúra szabadságáért, és létre kell hozni az esély- és jogegyenlőséget is.

Karácsony Gergely fontosnak tartja, hogy az új vezetők végre ne példabeszédeket tartsanak, hanem példát mutassanak becsületből és tisztességből, nyitottságból és elfogadásból, emberségből, és abból, hogy nem hagyják magukat megosztani.

Elmondta, hogy

sokan fogják egymással szembeállítani Budapestet és a vidéki Magyarországot, de ne dőljünk be azoknak, akik össze akarnak veszejteni minket – mi magyarok összetartozunk!

Forrás: MTI/Hírklikk