Karácsony: Orbán szégyene, hogy egy ilyen ember a kultúrpolitikusa

HírKlikk 2020. november 29. 18:45 2020. nov. 29. 18:45

A főpolgármester is Demeter Szilárd leváltását követeli.

„Az aljas és alantas írással – annak visszavonása után is – és annak írójával a miniszterelnöknek van dolga. Az ő embere, az ő kultúrpolitikusa, az ő Európa-politikáját akarta megalapozni, az ő szégyene. Demeter Szilárd hétfő reggel 8 órától már nem viselhet semmiféle közhivatalt. Van még pár órája a miniszterelnöknek” – kezdi Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely, aki nyílt levelet küldött Magyarország és Európa minden demokrata polgárához.

„Alulírottak, mint Magyarország és az Európai Unió állampolgárai, a leghatározottabban visszautasítjuk Demeter Szilárd kormánybiztosnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának, a magyar kormány hivatalos képviselőjének, 2020. 11. 28-án megjelent írását, amelyben Soros Györgyöt Hitlerhez, a liberális, azaz szabadelvű embereket pedig a nácikhoz hasonlítja” – kezdi a felhívás ismertetését a főpolgármester, aki szerint tudatosan provokált szövegével Demeter Szilárd és gyűlöletet szít az emberek között.

„A magyarokra hivatkozik, akiktől nem kapott felhatalmazást” – hívja fel a figyelmet Karácsony Demeter Szilárd kijelentésére.

„Zavaros írásával minden jóérzésű honfitársát emberi méltóságában mélységesen megsértette. Alkalmatlannak és méltatlannak bizonyult, hogy a magyar kultúra, a közélet bármilyen területét irányítsa, azt képviselje” – jelenti ki a főpolgármester.

„Bízunk abban, hogy az ország többségének megmaradt a józan esze, embersége, hallgat a szívére. Vállaljuk, hogy fizikai, szellemi és anyagi lehetőségeink szerint, valamennyien tenni fogunk a kirekesztés, a gyűlölködés, a cinizmus és a gonoszság ellen! Segítséget kérünk, támogatást, egy emberi, normális és jogállami Magyarország visszaépítéséhez, hogy lemossuk a szégyent, a gyalázatot! Hazánknak most összefogásra és békére van szüksége, hogy minden járványt legyőzzön! Kérjük, aki csak teheti, terjessze saját körében, hazai és nemzetközi kapcsolatain keresztül” – zárja sorait Karácsony Gergely.

Forrás: Facebook