Karácsony: szeptemberben Budapesten fogadhatjuk Ferenc pápát

HírKlikk 2021. március 8. 19:25 2021. márc. 8. 19:25

„Öröm és megtiszteltetés, hogy szeptemberben Budapesten fogadhatjuk Ferenc pápát” – írta a főpolgármester.

„Erdő Péter bíboros, érsek kezdeményezésére főpolgármesterként én is levélben hívtam meg Ferenc pápát a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Sokakkal együtt várom a találkozást” – kezdte Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely.

A főpolgármester úgy látja, manapság talán Ferenc pápától lehet és érdemes a legtöbbet tanulni, nem csak hitről, emberségről, hanem a klímavédelemről és a környezetvédelemről is, ugyanis a pápa fogalmazta meg az egyik legprogresszívebb programot a témában a korábbi enciklikájában.

„Legutóbb pedig a „legjobb politikáról” is figyelemre méltó, akár iránymutatásnak is beillő gondolatokat írt” – tette hozzzá Karácsony, aki szerint a „populizmus, a népakaratra való állandó hivatkozással valójában visszaél azzal, a felhatalmazást egyéni önös érdekek kielégítésére, anyagi haszonszerzésre használja”.

„A popularista politika viszont mindenkinek lehetőséget biztosít, hogy saját képességét fejlessze, az emberi méltóságra összpontosít, amit nem rendel alá pénzügyi szempontoknak, és védelmezi a munkát mint a társadalmi élet legfontosabb dimenzióját. A szegénységet pedig a szolidaritás és a szubszidiaritás, vagyis a helyben meghozott döntések alapján, az önkormányzatiság erősítésével kezeli. Az állandó megosztottság, a háborús retorika helyett az együttműködésben, a partnerségben hisz” – részletezte a főpolgármester, aki saját bevallása szerint közel érzi magához ezeket a gondolatokat.

Forrás: Facebook