Karantén alá került a Nyírő Gyula Kórház krónikus belosztálya

HírKlikk 2020. április 21. 12:41 2020. ápr. 21. 12:41

Egészségügyi zárlat alá került – több mint húsz, még ott lévő beteggel együtt a Nyírő Gyula Kórház teljes krónikus belosztálya, miután az egyik, tüdőgyulladással kezelt páciensről kiderült, hogy koronavírusos, majd a kórteremben mellette fekvő további két beteg vírustesztje is pozitív lett – értesült a hvg.hu.

A portál információi szerint, hétfőn az osztályon fekvő további húsz beteget is letesztelték. Akiről bebizonyosodik, hogy fertőzött, azt továbbküldik valamely járványkórházba, a többieket pedig 14 napig megfigyelés alatt tartják. Azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik érintkeztek velük, 14 napos házi karanténba kellett vonulniuk.

Az osztály lezárása nem okoz fennakadást az intézmény működésében, mert az aktív belgyógyászati osztályok nem érintettek a fertőzésben, zavartalanul működnek, a krónikus osztályról pedig – mint a portál forrása fogalmazott: „már úgyis kifelé mentek a betegek” – vagyis, Kásler Miklós erőforrás-miniszter másfél héttel ezelőtti utasításának megfelelően, már folyamatban volt az osztály kiürítése, új pácienseket ez idő óta nem vettek már fel.

Forrás: hvg.hu