Kásler: a kiegyezés óta nem voltak ilyen fejlesztések a kultúrában Magyarországon

HírKlikk 2022. január 23. 13:34 2022. jan. 23. 13:34

Az EMMI első embere az Életközelben című videósorozat legújabb epizódjában a magyar kultúra napja alkalmából többek között azt mondta, hogy olyan kulturális, intézményi fejlesztés zajlik, ami Magyarország történetében csak a kiegyezés után, illetve ha visszamegyünk az időben, talán Mátyás alatt történt.

Mindezt azzal támasztotta alá a miniszter, hogy szavai szerint az utóbbi négy évben európai összevetésben GDP-arányosan a magyar kormány fordította a legtöbb pénzt a kultúra támogatására Európában - írja a 24.hu.

Azzal kapcsolatban, hogy a járvány egy sor előadóművész egzisztenciáját veszélyezteti, Kásler azt mondta, a kormány nagyon komoly támogatást nyújtott és nyújt jelenleg is. Tavaly egymilliárd forintot, idéntől pedig ennek dupláját fordítják a kulturális szférára.

A magyar kultúra napja alkalmából a Magyar Zene Házát is átadták szombaton. Itt jelentette ki Orbán Viktor, hogy kultúrnemzet vagyunk. Az eseményen felcsendült a Piros volt a paradicsom, nem sárga című dal is, Szakcsi Lakatos Béla igencsak sajátságos előadásában.

Forrás: 24.hu