Kásler bővítette a fertőzöttek ellátásába bevont kórházak számát

HírKlikk 2020. október 25. 20:15 2020. okt. 25. 20:15

Egész Európában, így Magyaroroszágon is emelkedik a fertőzöttek száma, ezért dr. Kásler Miklós, az emberei erőforrások minisztere bővítette a fertőzötteket ellátó intézmények körét.

Az EMMI közleményéről, miszerint ahogyan egész Európában, Magyarországon is a járvány meredeken felszálló szakaszában vagyunk, amikor a körülöttünk lévő országokban és nálunk is dinamikusan nő a fertőzések száma. Ezért dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bővítette a Covid-ellátásba bevont intézmények körét.

A váci Jávorszky Ödön Kórház, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, a hatvani Albert Schweitzer Kórház, a bajai Szent Rókus Kórház és az Orosházi Kórház fog a jövőben Covid-fertőzött betegeket fogadni.  Ezeknek az intézményeknek az összes finanszírozott ágyszámuk húsz százalékával kell felkészülniük a Covid-betegek ellátására.

A közlemény nem csak új intézmények bevonásáról szól, hanem az eddigiek szabályozásán is változtat. Az EMMI minisztere arra utasította a Covid-betegek ellátásában eddig is részt vevő kórházakat, hogy az összes finanszírozott ágyszámuk húsz százaléka helyett, annak harminc százalékát készítsék fel igazolt és gyanús Covid-betegek ellátására 2020. október 30-ig.

Forrás: MTI/Hírklikk