Kásler kiállásra szólít a székelyföldi magyarság jogaiért

HírKlikk 2020. október 25. 21:00 2020. okt. 25. 21:00

A székelyföldi magyarság jogaiért való kiállásra buzdított az emberi erőforrások minisztere Facebook-oldalán vasárnap.

Kásler Miklós úgy fogalmazott: a székely autonómia napján megannyi őrtűz lángjának fénye jelzi a székelyföldi magyarság autonómiaigényét. Az őshonos európai kisebbségeket megillető jogok eddigi méltatlan megtagadása a székelyektől, kiállásra szólít mindannyiunkat.

Az idei, centenáriumi esztendő arra az összetartozásra emlékezteti a magyarságot, amely oly sok hányattatás ellenére is megtartotta nemzetünket határainkon innen és azokon túl is – tette hozzá.

Kásler Miklós kiemelte: tiszteletbeli székelyként és Déváról elszármazott családja okán, kötelességének érzi, hogy kiálljon az erdélyi magyarságot megillető jogokért és a székely autonómiatörekvések ügyéért. A cselekvésre ezúttal a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított aláírásgyűjtés formájában nyílt lehetőség.

„November 7-ig még csaknem két hét áll rendelkezésünkre, hogy európai országokban élő ismerőseink támogatását kérjük a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés sikeréért" – hangsúlyozta a miniszter, aki bejegyzését azzal zárta: „álljunk ki nemzetünkért, ha ugyanis mi nem tesszük, mások nem fogják megtenni helyettünk!".

A Székely Nemzeti Tanács 2016-ban nyilvánította október utolsó vasárnapját a Székelyföld autonómiájának napjává.

Forrás: MTI/Hírklikk