"Kásler Miklóst azért támadják, mert hiteles keresztény ember"

HírKlikk 2018. szeptember 24. 14:40 2018. szept. 24. 14:40

Az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) az elmúlt hetek negatív egészségügyi híreit sorolva sürgette, hogy "pénzt kell belerakni az egészségügybe".

Míg a kormány azt állítja, az MSZP kormányzása idején hatezer egészségügyi dolgozót bocsátottak el, addig a tartósan betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzetek 85 százaléka a Fidesz-kormányok alatt üresedett meg - mondta. Hozzátette: a sürgősségi ellátásban a szükséges szakemberek 25 százaléka sincs meg.

Szóvá tette, hogy a Fidesz azt állítja, az MSZP fizetőssé tette az egészségügyet, ezzel szemben az egy főre jutó magán-gyógyszerkiadások mára már meghaladják az állami kiadásokat.

Kitért arra, hogy Kásler Miklós szakminiszter a tízparancsolatot nevezte a legjobb népegészségügyi programot.

Ne ölj! - idézte az egyik pontot, hozzátéve: a kormány jelenti a legnagyobb veszélyt a magyar családokra és az egészségügyre. 

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára elmondta, két év alatt 207 ezer forinttal lett több az orvosok fizetése, az ápolók fizetését pedig több mint 65 százalékkal emelték. Hozzátette: a háziorvosok finanszírozása hetven százalékkal magasabb, mint 2010-ben volt.

Önök elvettek az egészségügyből, mi több pénzt adtunk - hangoztatta.
Elmondta, most évente 650 milliárd forinttal fordít az ország többet az egészségügyre, mint 2010-ben. 

Az államtitkár szerint Kásler Miklós kiváló orvos és azért támadják, mert hiteles keresztény ember.