Kásler: orvos-miniszterként elítélem a félelemkeltést

HírKlikk 2021. január 17. 15:22 2021. jan. 17. 15:22

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere szerint a járvány megfékezésének egyetlen módja a tömeges oltás.

„A koronavírus elleni vakcina nem pártpolitikai kérdés. A világjárvány megfékezésének egyetlen módja az emberek immunitásának a tömeges oltással való megteremtése. A lezárásokból, korlátozásokból kiutat jelentő folyamatot ássa alá a különböző vakcinák körüli felelőtlen hangulatkeltés. A közszereplők és politikusok részéről ezeknek a szólamoknak a hangoztatása nem csupán meghökkentő, hanem veszélyes is” – kezdi Facebook-bejegyzését Kásler Miklós.

„Orvos-miniszterként elítélem az üzleti vagy éppen politikai érdekből történő félelemkeltést, a tények relativizálását és a bizalmatlanságot eredményező sejtetéseket” – írja a miniszter és hozzáteszi, hogy mivel az EU-s oltóanyag beszerzések lassúnak bizonyultak, ezért a kormány tárgyalásokat folytat többféle oltóanyag beszerzésére.

„Ezek a vakcinák viszont csak azt követően lesznek elérhetőek a magyar emberek számára, miután a szakhatóságok megadják a szükséges engedélyeket, amelyek igazolják biztonságosságukat és hatásosságukat” – jegyzi meg Kásler.

„Majd egy esztendő hősies helytállása, jelentős összefogása és embert próbáló korlátozásai után, még egy jelentős lépés megtételére van szükség a járvánnyal szemben. Fordítsunk hátat a szirénhangoknak, gondoljunk szeretteinkre, barátainkra és ismerőseinkre, a szabad életünkre, vagyis mindarra, amiért érdemes beoltatni magunkat” – zárja sorait a miniszter.

Forrás: Facebook