Kásler szerint bírni fogja az egészségügy

HírKlikk 2020. november 28. 16:30 2020. nov. 28. 16:30

Az emberi erőforrások minisztere abban bízik, hogy a meghozott szigorító intézkedések kellően lelassítják a járvány terjedését.

„A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást” – kezdi Facebook-bejegyzését Kásler Miklós, aki szerint a „politikai hangulatkeltések ellenére most a szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek”.

A miniszter abban bízik, hogy kellően le tudjuk lassítani a járvány terjedését, amíg elérhetővé válik a megfelelő vakcina.

„A hangsúly pedig a garantáltan biztonságos és hatékony oltóanyagon van. Több ország, számos gyártója jelentett be kecsegtető eredményeket, de fontos leszögezni a tényeket: az új típusú koronavírus felbukkanása óta már többszörösen felül kellett vizsgálni a típusos tünetek, az alkalmazandó terápiák és medicinák listáját és jelenleg még egyetlen kifejlesztett vakcina esetében sem jelenthetjük ki teljes bizonyossággal, hogy szövődmények nélkül képes bármilyen védettséget biztosítani” – emeli ki a miniszter és hozzáteszi, hogy utóbbiról csak egy részletes vizsgálat után fogunk pontos képet kapni.

Kásler arról is beszámol, hogy a jelenlegi rendkívüli a járványügyi és egészségszakmai döntések támogatását és szigorú operatív végrehajtását az operatív törzs és az egyenruhás testületeink vezetőjeként, a belügyminiszterhez delegálja a kormány.

„Mindannyiunk közös érdekében higgadtságra és mértéktartásra intek valamennyi véleményformálót, ugyanakkor szeretném leszögezni, hogy bár pontosan nem tudhatjuk mi vár még ránk, de az biztos, hogy a végén, közös erővel, győzni fogunk” – zárja bejegyzését Kásler.

Forrás: Facebook