Kásler szerint minden rendben – A család jogi útra lép, Bangóné az ombudsmanhoz fordul

Csanádi Dávid 2020. május 26. 08:57 2020. máj. 26. 08:57

Még nem ért véget a vizsgálat a tragikus körülmények között elhunyt kétgyermekes családanya halálával kapcsolatban, de Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter már úgy látja, hogy nem történt hiba. Regina édesanyja viszont úgy gondolja, hogy a történteket el lehetett volna kerülni, ezért jogi úton készül megtalálni a felelősöket. Az esetet a közvélemény elé táró képviselő, Bangóné Borbély Ildikó pedig ombudsmanhoz fordul, hogy fényt derítsen az igazságra.

– Jogi útra fogjuk terelni a dolgot, a lányomat el nem látó kórház és orvos felelősségét keresem – mondta a Hírklikknek a 33 évesen elhunyt Regina édesanyja. Úgy látja, be lehet bizonyítani az egyéni felelősséget, mert a tragikus eset minden mozzanatát nyomon lehet követni. Szerinte nagyon gyorsan „rövidre lehetett volna zárni” lánya betegségét, ha a megfelelő szakember észleli a tüneteket, de ez nem történt meg, és „nem tettek semmit”. Martineczné Rezsnyák Regina csodálkozásának adott hangot azzal a vizsgálattal kapcsolatban is, amiről Kásler Miklós beszélt, mert a családot ezzel kapcsolatban senki nem kereste meg.

A tragikus esetet egy megrázó videóval a közvélemény elé táró szocialista képviselő, Bangóné Borbély Ildikó, szintén meglepetésének adott hangot a Kásler által elmondottakkal kapcsolatban. Mint mondta, a miniszter a parlamentben az azonnali kérdésére adott válaszában jelentette ki, hogy a vizsgálatot már május 12-én elindították. A politikus felhívta a figyelmet, hogy a miniszter – annak ellenére, hogy a vizsgálat még nem ért véget – elmondta, hogy látta a vizsgálati anyagokat, és senki nem hibázott. Mindezt azok után, hogy a családot meg sem hallgatták a vizsgálat során.

– Ezek szerint tehát minden rendben van – mondta Bangóné, csak az nem, hogy „még le sem folytatták a vizsgálatot, de Kásler már ítéletet hirdetett: mossa kezeit, nem felelősek semmiben, és nem úgy van, ahogy az édesanya állítja”.

A politikus a Hírklikknek kijelentette, hogy ombudsmani vizsgálatot fog kérni az esettel kapcsolatban.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 33 évesen eltávozott kétgyermekes asszony édesanyja riportfilmben beszélt Bangóné Borbély Ildikónak kálváriájukról, amely április 22-én kezdődött: lánya agyhártyagyulladás tüneteivel jelentkezett az orvosnál, két napig várt a koronavírus-tesztre, amire csak jóval később, egy kórházban került sor, ahonnan hazaküldték, mondván: a Covid-teszt negatív lett. Legközelebb április 27-én hívták a mentőket, az ekkor már egyértelműen agyhártyagyulladásos beteghez, akit hét kórházban nem fogadtak, ezért 117 kilométert utaztatták egészen Balassagyarmatig, ahol lélegeztetőgépre került, de ez már nem segített rajta.

Ez tehát az édesanya elbeszélése dióhéjban, amire úgy tűnik, a hivatalos vizsgálat olyannyira nem volt kíváncsi, hogy az elhunyt családját meg sem keresték. Mivel az ügy – legalábbis a család és Bangóné nyilatkozatai alapján úgy tűnik – nem ér véget a hivatalos vizsgálattal, a folytatásról tájékoztatni fogjuk Olvasóinkat.