Kásler vörös kódot léptetett életbe

HírKlikk 2021. január 16. 13:30 2021. jan. 16. 13:30

Kásler Miklós bejelentette, hogy a hideg időre való tekintettel a szociális ellátórendszerben vörös kódot léptetett életbe.

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 65/E. (3) bekezdésében meghatározott vörös kód egy speciális figyelmeztetés, amelynek célja, hogy kritikus időjárási helyzetben felhívja a szociális ellátórendszer figyelmét arra, hogy a segítő tevékenység egyik legfőbb feladata az élet védelme.

„A fedél nélküli honfitársaink életének védelme érdekében arról rendelkeztem, hogy Fülöp Attila államtitkár úr hirdesse ki az intézmények kapuit megnyitó protokollt. A téli hidegben a pihenés és a melegedés lehetőségét kereső hajléktalan emberek számára a szociális intézmények korlátok nélkül biztosítják az életük és testi épségük megóvásához szükséges ellátást” – írta a miniszter a Facebook-oldalán.

Egyetlen magyar sincs egyedül!

A "vörös kód" vasárnap délben lép életbe és kedd 10 óráig érvényes, ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ebben az időszakban éjszakánként legalább mínusz 10 fok lesz, vagy attól hidegebb.