Káslernek tetszett, tehát 30 millióból készülhet a Pozsonyi csata folytatása

HírKlikk 2021. január 9. 13:40 2021. jan. 9. 13:40

Horváth-Luggosy Gábor, a Magyarságkutató főigazgatója már korábban biztosította a minisztert, hogy hasonló minőségben mutatják be a honfoglalás történetét, mint tették ezt a pozsonyi csatával.

2020 egyik figyelemreméltó filmes eseménye volt Magyarságkutató Intézet pozsonyi csatáról szóló animációs filmje.

A film számos negatív kritikát kapott, egyrészt azért, mert annak ellenére, hogy elég sok közpénzből készült, meglehetősen vacakul néz ki, másrészt azért, mert tele van – finoman szólva – megalapozatlan történelmi állításokkal, amelyek csak azért kerülhetik el a történelemhamisítás vádját, mert igazából rettenetesen keveset tudunk a honfoglaló magyarok történelméről.

A 444 cikke szerint a Magyarságkutató Intézetet gründoló, magára is amatőr ősmagyarológusként gondoló Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszternek viszont annyira tetszett az alkotás, hogy meg is rendelt egy egész sorozatot a film készítőitől. Az Emmi honlapjáról pedig az is kiderült, hogy a 12 részes sorozat elkészítésére a pozsonyi csatás filmet kivitelező Hyperion Interaktív Oktatásfejlesztő Kft. 30 millió forintot kapott.

Forrás: 444.hu