Katonás színész ment neki Gulyás Gergelynek a kormányinfó után

HírKlikk 2019. december 13. 05:30 2019. dec. 13. 05:30

Nyílt levélben kérte számon Gulyás Gergely kancelláriaminisztert a Katona József Színház egyik színésze.

Kocsis Gergely elismeri, az üzenetet Gulyás más politikustársának is elküldhette volna, csak épp a miniszter volt az, aki csütörtöki kormányinfóján még egyet belerúgott a Gothár-féle zaklatási ügytől amúgy is megrendült színházba.

„...valami nem maradhat következmények nélkül. A Gothár-ügynek kell, hogy legyenek következményei. És az nem tekinthető következménynek, hogy annak az igazgatónak haja szála sem görbül, aki egy éven keresztül ezt az ügyet eltussolta."

– mondta a kormányinfón Gulyás. A színész viszont arra kéri a fideszes politikust, ne használja többé az eltussolás szót, hiszen tisztában lehet vele, hogy Máté Gábor színigazgató maga hozta nyilvánosságra az ügyet, amelyben szabályos belső vizsgálat zajlott, beleértve Máté felelősségének tisztázását is.

„Ám úgy érzem, önt igazából nem aggasztja, mi folyik nálunk, vagy bármely más színházban. Önt az aggasztja, hogy nem tud megfelelni a direktívának, miszerint a balliberális fészkeket fel kell számolni, a nyomás nem szűnhet meg, amíg... Amíg mi nem történik? Amíg Máté Gábor haja szála legalább kicsit meggörbül? Mert azt talán bevállalná, ahogy ismerem.”

 – folytatta levelét a színész. Kocsis Gergely ezután nyílt színvallásra szólította fel a kancelláriaminisztert: árulja el, mi a kormányzati terv, mi áll a mögött, hogy politikus rendre visszatér a Gothár- ügyhöz.  

„Nem zárhatnánk rövidre? Nem lebbentené fel a fátylat a távlati célokról? Tisztább, mindannyiunkhoz méltóbb megoldás lenne. És akkor nem kéne az „eltussolás” szóban rejtező mágikus stilisztikai munícióra támaszkodnia egy kormányinfón” – jegyezte meg a Katona művésze. 

Forrás: Hírklikk