"Kemény büntetést a gyermekbántalmazóknak!"

HírKlikk 2019. április 13. 18:48 2019. ápr. 13. 18:48

"Fokozott támogatást a családsegítőknek, kemény büntetést a gyermekbántalmazóknak!" Nem csak a migránsoktól kéne megvédeni az embereket - írja közleményében a Jobbik.

"A bűncselekmények lehető legaljasabb, minden normális emberben megvetést kiváltó esete, ha azt egy védekezésre képtelen személy ellen követik el. Amennyiben egy alig pár hónapos csecsemő a felfoghatatlan bestialitás áldozata, akkor az elkövető joggal számíthat a társadalom teljes megvetésére.

A közösség alapvető elvárása, hogy a gonosztevő büntetése a törvény adta lehető legsúlyosabb megtorlás legyen, és ne számíthasson semmiféle enyhítő körülményre.

Legutóbb a Somogy megyei Ötvöskónyiban okozott életveszélyes sérüléseket - szilánkos törést, agyi traumát - egy öthónapos, alultáplált csecsemőnek saját apja. Ha nem léptek volna gyorsan és határozottan a családsegítő szolgálat bátor munkatársai, a kisbaba már halott lenne. 

A Jobbik fokozott anyagi és erkölcsi megbecsülést, valamint megerősített törvényi védelmet követel a szociális szféra hétköznapi hősei számára. A nehezített terepen, sokszor fenyegetések közepette, megalázóan alacsony bérekért emberfeletti munkát végző szociális dolgozókat fokozott támogatás, elismerés kellene, hogy megillesse.

A magyar gyerekeket és időseket, valamint minden kiszolgáltatott embertársunkat pedig nem csak a migránsoktól, hanem az emberi mivoltukból kivetkőzött, két lábon járó, itthoni fenevadaktól is meg kell védeni" - zárja közleményét a párt.

Forrás: MTI/Hírklikk