Keresztény értelmiségiek védik Vidnyánszky Attilát

HírKlikk 2020. augusztus 8. 11:19 2020. aug. 8. 11:19

A Magyar Nemzet hívta fel a figyelmet arra a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége honlapján megjelent szövegre, amelyben felszólalnak a Vidnyánszky Attilát érő nyilvános fenyegetés ellen. Közleményüknek azt a címet adták: „Elfogadhatatlan a nyilvános fenyegetőzés”.

„A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége már többször felemelte szavát a magyar közélet tisztaságáért, a kulturált kommunikációért. Sajnos történelmi tapasztalatainkból tudjuk, hogy a szavakat, az uszításokat a tettek követik, a kisemmizéstől a fizikai megsemmisítésig” – idézi a deklarációt a szinhaz.online.hu.

„Egy Európa-szerte ünnepelt, Kossuth-díjas művész lett most a támadás célpontja, mert a romboló és minden erkölcsöt mellőző szennyáradattal szemben, a keresztény nemzeti kultúrát képviseli. Felháborító, hogy a demokrácia álszent féltői önkényuralmi módszerekkel, gyűlölködve akarnak maguknak ismét teret nyerni” – írja a szervezet a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház főrendezője, az Emberi Erőforrások döntés-előkészítő testületének, a Színházművészeti Bizottságnak, és a színházművészet szakmai érdekeinek védelmét ellátó Magyar Teátrumi Társaságnak elnöke, a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának művészeti rektorhelyettese, a Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozó művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója és egy hete a Színház és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke védelmében.

Azt már csak reméljük, hogy a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége a többi színházi szakember elleni támadásokat is kifogásolni fogja...