UNP: kérjen a kormány nemzetközi segítséget a járvány pusztításának csökkentésére

M.I. 2021. március 22. 17:20 2021. márc. 22. 17:20

„A kormány tegyen meg mindent azért, hogy minél több honfitársunkat megmentse, kérjen nemzetközi segítséget!” – ezt követeli az Új Világ Néppárt (UNP) abban a sajtóközleményben, amelyet a járványügyi helyzet súlyosbodásáról és az ezzel kapcsolatban szükséges teendőkről adott ki ma. Azt is írja, hogy: „a kormány tegye félre a büszkeségét, a tévedhetetlenségét, kérjen szakmai segítséget, mert egyedül nem boldogul a harmadik hullám pusztításával szemben!”

Közleményében összegzi a jelen helyzetet is. „A magyar egészségügy mára nyilvánvalóan elérte teljesítőképessége határát. 1340 beteg van ma lélegeztetőgépen a koronavírus-betegség miatt. Az intenzív osztályokra békeidőben is még legalább 500 egyéb betegséggel küzdő páciens kerül, mert nekik kiemelt kezelésre van szükségük. Ennyi életveszélyben lévő beteget nem tud a magyar egészségügy ellátni, mert nincs rá elég orvos és főleg szakápoló. Ma az intenzív osztályokon egy ápolóra már több mint három beteg jut, a még megengedett kettő helyett. Minden új beteg érkezése veszélyezteti a már bent fekvők felépülését is. Napok óta világviszonylatban Magyarországon a legmagasabb az egymillió főre jutó koronavírusos halálozások száma. Ez a szám az ellátási hiányosságok miatt minden nappal nő!

Nem kétséges, hogy a magyar egészségügynek és a magyar embereknek most szakmai segítségre van szükségük! Kérjen a kormány nemzetközi segítséget az egészségügyi válsághelyzet elhárítására! Ma ezt haladéktalanul meg kell tennie, hogy minél több honfitársunk életét megmentse! A kormány tegye félre a büszkeségét, a tévedhetetlenségét, kérjen szakmai segítséget, mert egyedül nem boldogul a harmadik hullám pusztításával szemben!” Majd ismételten leszögezi: „a kormány tegyen meg mindent azért, hogy minél több honfitársunkat megmentse!”