Kerpel-Fronius: jogellenes a rendőrség eljárása

HírKlikk 2019. augusztus 22. 16:30 2019. aug. 22. 16:30

Július végén a VI. kerületi polgármester, Hassay Zsófia kétszázmillió forintba kerülő budai villája előtt Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa sajtótájékoztatót tartott a Párbeszédes Temesvári Szilviával közösen - beidézte őket a rendőrség.

A sajtótájékoztatón az ellenzéki politikusok arról beszéltek, hogy a kerületi vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottság összehívását kezdeményezik, hogy kiderüljön, miből vásárolta magának a házat a fideszes polgármester.

Hassay 2014-es vagyonnyilatkozata szerint ugyanis akkor még csak egy 65 négyzetméteres lakása volt, két évvel később viszont budai villát vásárolt - miközben ezalatt bevallott bevételei alapján legfeljebb 4,8 millió forintot takaríthatott volna meg - írja az index.hu.

Kerpel-Fronius Gábort, a Momentum politikusát “gyülekezési joggal való visszaélés miatt” vonta szabálysértési eljárás alá és idézte be péntekre a II. kerületi rendőrkapitányság. 

A rendőrség eljárását a Momentum "egyértelműen jogellenes"-nek tartja. Az új gyülekezési törvény is megerősítette, hogy a közügyben tartott sajtótájékoztató nem minősül gyülekezésnek.