Késsel fenyegette egy férfi az ellenzéki tüntetőket Budapesten

HírKlikk 2019. november 22. 11:22 2019. nov. 22. 11:22

Mint ismeretes, Erdogan török miniszterelnök november 7-i budapesti látogatása alkalmával több tiltakozó demonstrációt is tartottak a fővárosban.

A rendőrség november 21-i közleménye szerint a november 7-re bejelentett, a VI. kerület Teréz körút és az Aradi utca kereszteződéséből induló vonulásos rendezvény egyik szervezője arról értesítette a biztosításban résztvevő rendőröket, hogy a rendezvény résztvevőit egy férfi a XIII. kerületi Szent István körút és a Visegrádi utca kereszteződésében szóban inzultálja, majd egy kést is elővett.

A BRFK biztosításban résztvevő rendőrei a férfit a helyszínen elfogták, aki a nála lévő kést önként átadta a rendőröknek. Elfogását követően a 63 éves budapesti N. Pétert a rendőrök előállították és egyesülési és gyülekezési szabadság megsértése vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi az eljárás során szabadlábon védekezik.

A nyomozást folytató Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben az összes nyomozati cselekményt elvégezte és az ügy iratait az ügyészség részére megküldte.

Forrás: Hírklikk