Két tárgyban is a világ legjobb 50 egyeteme között a CEU

HírKlikk 2020. március 4. 21:00 2020. márc. 4. 21:00

A Közép-európai Egyetem (CEU) eddigi legjobb eredményét érte el a kutatás és oktatás területén a Quacquarelli Symonds (QS) rangsorán, amely a világ egyik vezető globális felsőoktatási listája.

A Budapestről elüldözött egyetem közleményéből kiderül, hogy a politikatudomány és nemzetközi kapcsolatok területén 30., a filozófia terén pedig a 37. helyet szerezte meg a CEU a mértékadó rangsorban, így ezekből a tárgyakból továbbra is a világ 50 legjobb egyeteme közé tartozik. Az intézmény a történelem, a szociológia, valamint a szociálpolitika és közigazgatás területén is a legjobb 100 egyetem közé került.

Ironikusnak tartom, hogy a magyar kormány azt az intézményt űzi el az országból, amely a rangsorok szerint, Magyarország vezető kutatóegyeteme – jegyezte meg Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora az egyetem helyzete kapcsán.

A rangsorok alapján, a bölcsészet- és társadalomtudományok terén Ausztriában csupán a Bécsi Egyetem előzi meg a CEU-t – idén, amikor az egyetem Bécsbe költözteti oktatási programjait.

Idén ősszel Bécsben indítjuk el az egyetem történetének első alapképzéseit, és büszkék vagyunk rá, hogy a világ egyik vezető kutató- és oktató intézményeként, és Magyarország vezető kutatóegyetemeként tartanak számon. A CEU oktatói és dolgozói büszkék lehetnek erre az eredményre – tette hozzá Michael Ignatieff.