Kétmillió dollár osztalékot markolt fel Andy Vajna

HírKlikk 2018. augusztus 9. 18:21 2018. aug. 9. 18:21

Október végére részvénytársasággá alakítja vagyonkezelő holdingját, az AV Investments Befektetési Kft.-t  Andy Vajna, írja a 24.hu. Az átalakulási mérleg szerint a cég  14,4 millió dollár saját tőkével kezdi majd meg a működését, jegyzett tőkéje mintegy 50 millió dollárra rúg, miközben kötelezettségei 21,7 millió dollár értékben lesznek. 

Az AV Investments Kft. tavaly mintegy  3,2 milliárd forintos nyereséget termelt. 

A cégtől Andy Vajna év közben kétszer is osztalékelőleget vett föl: egyszer 20 ezer dollár értékben, illetve mintegy 1,98 millió dollárt a Las Vegasban bejegyzett cégének, a Cinergi Picture Entertainment Inc. utalt.

Az erről szóló taggyűlési határozatot Vajna kétszer is aláírta: egyszer Vajna András Györgyként, egyszer pedig Andrew G. Vajnaként,  mint a Cinergi Picture képviseletében jelenlévő igazgató. Így kellett lennie, hiszen az AV Investments Kft.-t formálisan két tulajdonos jegyzi, a mérlegbeszámoló adatai alapján az üzletrészek 90 százalékát maga Vajna András György, 10 százalékát pedig a Cinergi Picture Entertainment Inc. birtokolja. A többségi tulaj Vajna András György szavazatával vihette a bő félmilliárd forintot Andrew G. Vajna Las Vegasba.

Via: 24.hu