Ki megy majd okosban külföldre?

Bánó András 2021. február 27. 08:04 2021. feb. 27. 08:04

Mintha Orbán Viktor most szembesülne igazán azzal, hogy mit is jelent a koronavírus-járvány, hogy mindent nem lehet kormányzati kommunikációval elintézni. A kormányfő elismerte, hogy a járvány legnehezebb két hete előtt állunk.

Most derül ki, hogy az internetes, nemzetinek nevezett konzultáció elindításának semmi értelme nem volt, hiszen nem az az érdekes, hogy egyszerre vagy fokozatosan lehet-e nyitni újra, hanem az a lényeges, hogy lehet-e egyáltalán újranyitni? Korábban a miniszterelnök arról beszélt, hogy a regisztráltak mindegyike megkapja az oltást március 15-ig, most azt mondta, hogy ez a határidő húsvét. Közben Áder János májusról beszélt. Milyen időpontnak higgyen ilyenkor az állampolgár?

Azon túl, hogy a kormány március 15-ig meghosszabbította a korlátozásokat, még  szigorításokon is gondolkoznak. Orbán Viktor azt azért most is biztosra mondta, hogy a határon mindenképpen szigorítani kell, és radikálisan korlátozni kell az Európán kívüli, üzleti célú utazásokat, mert megjelentek azok, akik így próbálnak most nyaralást szervezni maguknak. A miniszterelnök szerint ha kiengedjük az embereket Afrikába, és hazahozzák az új mutánsokat, akkor kész vagyunk. 

„Az üzletembereknek is meg kell érteniük, hogy ilyen körülmények között – mert erre hivatkozva lehet utazni, és a magyar okosba kitalálja, hogy ő végül is üzleti tevékenységet végez – elnézést kérek a rosszindulatú feltételezésért, de láttam ilyen esetet nem egyet, nem kettőt. Tehát mindenképpen az Európán kívüli, akár üzleti célú utazásokat is radikálisan korlátozni kell, mert be fogják hurcolni nekünk ide az újabb, gyorsan fertőző mutánsokat” – mondta  a miniszterelnök.

Hát nagyon kíváncsi vagyok.

Még jól emlékszem arra, hogy a kormányfő a nyáron azt kérte, hogy több Balaton és kevesebb Adria. Ezt az állampolgárok többsége betartotta, de pont az ország vezetői nem, elég csak a yachtozásra utalni.

Ami pedig a mostani „üzleti” utakat illeti, kíváncsi vagyok, hogy az ominózus lajstromjelű magángép az elkövetkező időben hányszor megy majd Nizzába, a Maldív szigetekre, Dubajba és még ki tudja hova.

OKOSBAN!