Kik ellen fegyverkezik Németh Szilárd?

Nagy András 2018. július 12. 12:54 2018. júl. 12. 12:54

Csak nem a becsapott, lehúzott és kisemmizett magyarok milliói ellen? – tette fel a kérdést az egyik ellenzéki képviselő.

Bár a hadsereg ügye az elmúlt 8 évben nem került a kormányzati kommunikáció fősodrába, az utóbbi hetekben új frontként jelent meg a fideszes politikusok, köztük is elsősorban Németh Szilárd verbális fegyvertárában. Szinte nincs olyan nap, hogy a Fidesz honvédelmi államtitkára valahol ne mondaná fel, hogy

- hazánknak a térség legerősebb hadseregével kell rendelkeznie

- újra kell indítani a magyar hadiipart és hogy

- a biztonság nem lehet pénz kérdése. 

Rezsitábornokként még a gáz- és villanyszámlák ellen indított offenzívát nap mint nap, újabban azonban már nem a sárga csekkek, hanem a hazára leselkedő veszélyek ellen száll harcba Németh Szilárd. De vajon milyen veszélyekről van szó? – ez a kérdés valószínűleg sokakat foglalkoztat, Bangóné Borbély Ildikót pedig biztosan.

A szocialista képviselő asszonyt élénken érdekeli, miért épp most került a kormányzati kommunikáció célkeresztjébe a haderő, hiszen - mint a Sztárklikknek kifejtette – „a Fideszt a pártkatonáin és az oligarchaserege érdekeinek védelmén kívül eddig más nem nagyon érdekelte.”

De nem csak ezért érdekes a hirtelen feltámadt fegyverkezési láz a kormány részéről Bangóné szerint. Ha Németh olyanokat mond, hogy a térség legerősebb hadseregével kell rendelkezzünk, mert ez a garanciája hazánk biztonságának, akkor szerinte fel kell tenni a kérdést:  nem pont úgy hangzik ez, mintha valami háborúra rendezkednénk éppen be?

Mégis, kik ellen fegyverkezik Németh Szilárd? Csak nem a kafetéria-rendszer felszámolásával lehúzott dolgozók, az éhbérért dolgoztatott közmunkások, a kilakoltatástól rettegő tízezrek, a nyomorgó nyugdíjasok, a cserben hagyott Quaestor-károsultak vagy az út szélén hagyott rokkantak haragjától akarja megvédeni magát? - tette a fel a kérdést.

A hadiipar újjáélesztésének ötletére a képviselő asszony úgy reagált, a Csepel Művekben annak idején ugyan komoly hadiipar volt, ám az egykori Weiss Manfréd gyár területén működő vállalkozások ma már annak is örülnének, ha a XXI. kerület fideszes vezetése kihajtana pár tucat közmunkást, meg néhány konténeres kocsit, hogy eltermeljék az illegális szeméthalmokat.

Természetesen a hadsereg ütemes modernizációjára égető szükség lenne, ezt a szocialisták sem vitatják, ezt sürgeti az MSZP is évek óta. Csakhogy 2010 óta a Fidesz-kormány volt az, amely megközelítőleg sem tervezett elegendő védelmi kiadást a költségvetésbe, és a NATO által elvárt GDP-arányos 2%-ot sem teljesítette soha – tette hozzá Bangóné.

Az MSZP-s képviselő a fentieket végül annyival egészítette még ki, hogy Németh Szilárdéknak ideje lenne végre a kivándorlás ellen is frontot nyitni, ugyanis hazánk a világ legnagyobb idegenlégióját is képes lenne ma már felállítani a külföldre menekült magyar fiatalokból…