Kilátástalan a rendőrök helyzete - a toborzó kampányarc is bedobta a törölközőt

Jász Zoltán 2019. március 30. 11:37 2019. márc. 30. 11:37

Az elmúlt időszakban több olyan beszámoló is napvilágot látott a rendőrök részéről, amelyek azt bizonyítják, hogy a kormányzati propagandával ellentétben elképesztően alacsony fizetések vannak a testületnél. Most a rendőrség egyik kampányarca is bedobta a törölközőt.

Március 29-én elhagyta a rendőrséget az a fiatal rendőr, aki korábban a toborzó plakátokon szerepelt. A Zsaruellátó nevű Facebook-oldalon jelentette be a távozását - szúrta ki a Hírklikk.

Beszámolójában azt írta: 

"Már fiatal korom óta tudtam, hogy rendőr akarok lenni, ezért is vegyesek az érzéseim, mert maga a munkát és a helyet ahol voltam (vízirendészet) imádtam, csak sajnos a járőri fizetésből nem lehet megélni, főleg úgy, hogy előreláthatólag 5 évre előre nem is tudtak volna magasabb beosztásba tenni, mert nem volt üres hely". Meg aztán nem látom azt, hogy bármi javulás várható lenne. Ironikus, hogy rajta voltam a toborzón aztán most lelépek, de sajnos ki kell mondani, hogy már nem kedvező a rendőri pálya köszönöm a lehetőséget

Kósa Lajos szerint az ellenzék nem akarja a rendőrök fizetését emelni:

"A kormány szándéka, hogy az eddigi bérrendezésen túl tovább emelje a rendőrök fizetését, ám a kérdésben még nagy viták várhatóak az ellenzékkel."

- jelentette ki Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke egy februári rendezvényen, miután hosszasan arról tájékoztatta a hallgatóságát, hogy "a kormány nem fogadja el azt, hogy Európát ki kell tenni annak a migrációs folyamatnak, amelynek a végén elveszítjük a hazánkat és Európát is."