Kínos per vár a kormánypárti médiumokra

Nagy András 2019. február 21. 19:15 2019. feb. 21. 19:15

Újabb kínos pernek néz elébe a kormánypárti médiabirodalomhoz tartozó Ripost, Lokál és Origo, miután a tegnapi határidőig nem hozták le a Nagy Blankáról terjesztett hazugságaik miatt kiszabott helyreigazítást – közölte a diáklány ügyvédje csütörtökön a Hírklikkel.

A Figyelő című kormánypárti hetilap tegnapelőtt leközölte a sajtó-helyreigazítást, amiért azt terjesztette az ellenzéki diáklányról, hogy nagyon rossz tanuló, sokat hiányzik, ráadásul három tárgyból is bukásra áll. Ugyanakkor az emiatt szintén helyreigazításra kötelezett másik három jobboldali médium a mai napig nem hozta le a helyreigazító közleményt.

Mivel a helyreigazításra rendelkezésre álló öt munkanap tegnap lejárt, a Ripost, az Origo és a Lokál most újabb pernek néznek elébe - közölte Litresits András. A kiskunfélegyházi diáklány ügyvédje arról tájékoztatta munkatársunkat, hogy már el is indították a fenti orgánumok elleni bírósági eljárást.

A NER-rel szembeni kiállása miatt kormánypárti össztűz alá került diáklányt ennél keményebb szavakkal is illeték a jobboldalról, miután az egyik tavaly decemberi ellenzéki tüntetés színpadán maga is kemény szavakkal illette a fideszes hatalom képviselőit, konkrétan Áder Jánost.

Bayer utóbb kreténnek nevezte az Echo TV-ben, Bencsik pedig a Facebookon hasonlította egy útszéli ribanchoz. Utóbbi most a Hírklikknek úgy nyilatkozott, ha a bíróság valóban beidézi személyes meghallgatásra (ami gyakorlatilag egy békéltető tárgyalásnak felel meg), biztos, hogy el fog menni rá, és hajlandó is bocsánatot kérni, ha ezt Nagy Blanka is megteszi azokkal szemben, akiket trágár kifejezésekkel illetett.