Királyi jogokat adományozott magának a fideszes polgármester a koronavírus-járványra hivatkozva

HírKlikk 2020. március 13. 13:59 2020. márc. 13. 13:59

Komlón csütörtökön elmaradt az önkormányzat képviselő-testületének és néhány bizottságának ülése. A Baranya megyei város fideszes polgármester, Polics József döntött így a koronavírus miatti rendkívüli helyzet miatt rá ruházott jogaival „élve” – írja a Szabad Pécs, ellenzéki képviselők beszámolóira hivatkozva. 

A helyi portál szerint, a csütörtöki testületi ülés fontos lett volna a város szempontjából, hiszen a költségvetés és a helyi média üzemeltetéséről szóló előterjesztés is napirenden volt.

Polics azonban törölte a testületi és bizottság üléseket, és a rendkívüli helyzetre hivatkozva, átkapcsolt egyszemélyes üzemmódba.

Egyedül döntött a büdzséről, és lefújta a média ügyéről hozott döntést is. Egyúttal arról is határozott, hogy meghatározatlan ideig – a veszélyhelyzet végéig – gyakorlatilag lenullázza a képviselői tiszteletdíjakat, ellenzékiekét és fideszesekét egyaránt. 

Tette mindezt úgy, hogy az önkormányzati választások után, a testületben a Fidesz-KDNP jelöltjei – a polgármestert is beleértve – kisebbségbe kerültek, azaz a legtöbb döntést az ellenzéki pártok képviselői hozhatják meg – jegyzi meg a lap. Polics egy tájékoztatón számolt be a képviselőknek egyszemélyes döntéseiről: a díjmegvonást például azzal indokolta, hogy az érintettek most úgysem fognak dolgozni, tekintettel az általa lemondott ülésekre.  

Forrás: Szabad Pécs