Kirúgja 800 dolgozóját az Electrolux

HírKlikk 2019. szeptember 10. 13:40 2019. szept. 10. 13:40

A Hírklikk értesülései szerint az Electrolux leépíti a jászberényi gyárát. A lépés bejelentése mostanság várható, a dolgozók már egymás között beszélnek róla. Információink szerint kivonult a helyszínre a tűzoltóság és a katasztrófavédelem – tartva a bejelentést követő nagyobb felzúdulástól. Nyolcszáz ember munkahelyét érinti a lépés.

A hírzárlat miatt hivatalosan annyit lehet tudni, hogy a svéd multinacionális cégen belül kezdődött el egy, a hatékonyságot célzó átszervezés. A vállalat ennek kertében kiszervezi a jelenlegi magyarországi termelői tevékenységét, ugyanakkor további befektetéseket hajt végre a nyíregyházi hűtőszekrénygyárában.

A már korábban bejelentett versenyképesség-növelő programja részeként a cég mintegy 100 millió eurót fektet be növelve a nyíregyházi gyárának automatizálását, digitalizációját és innovációs kapacitását.  Ugyanakkor – a globális  versenyképességét szem előtt tartva –   kiszervezi Jászebrényből a teljes porszívógyártást, továbbá a hűtőszekrény-gyártás jelentős részét is. Mintegy nyolcszáz alkalmazottat érint a kiszervezés, amelyet a szakszervezetekkel való egyeztetéssel kívánnak végrehajtani – áll közleményükben.

Budai Lóránt, Jászberény ellenzéki polgármesterjelöltje érdeklődésünkre megerősítette, hogy a gyárban megszűnik a gyártás. A teljes kivezetés várhatóan kilenc hónapot vesz majd igénybe, de vannak olyan részlegek, amelyek már most megszűnnek. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint 800 alkalmazottat biztosan érint a leépítés, de ez a szám akár még 1000 is lehet.

A polgármesterjelölt sem tudott bővebb információkkal szolgálni, hivatalos forrásból ő sem értesült az eseményekről, csupán annyit tudott jelen pillanatban elmondani, amennyit a gyár dolgozóitól megtudott.  

Forrás: Hírklikk