Kirúgták a Századvég folyóirat szerkesztőségét, mert kritizálták a kormányt

HírKlikk 2018. szeptember 24. 17:27 2018. szept. 24. 17:27

A kormányközeli Századvég Alapítványnak nem tetsző tanulmányok miatt eltávolították az internetről a Századvég folyóirat legújabb számát, majd kirúgták a szerkesztőséget- írja az Index.

Az online és nyomtatott formában is megjelenő lap főszerkesztőjével a múlt héten közölte a lapot kiadó, kormányközeli Századvég Alapítvány, hogy az eddigi szerkesztőségtől megválnak, és a folyóiratnak új profilt adnak.

Az Index információja szerint egy tanulmány, Bod Péter Ákos írása vágta ki a biztosítékot.

Bérek, profitok, járadékok — magyar szemmel című írásában a volt pénzügyminiszter arról ír, hogy Magyarországon a járadékvadászat patrióta ideológiával zajlik: 2010 óta egy versenyt helyettesítő, torzító és a járadékjövedelmek kinyerésére irányuló modell nyert tért, mely „nem fér meg a demokratikus renddel, és hatékonysági veszteségekkel jár”.

Miután a főszerkesztővel együtt négyfős szerkesztőséget kirúgták, a tágabb szerkesztőbizottság jelentős része maga mondott le a tagságáról. Információk szerint szerint nagyjából a szerkesztőbizottság fele jelezte, hogy ezek után ők sem maradnak tovább.