Kirúgták az üllői önkormányzati cég alkalmazottját, mert a Facebookon az előválasztásról írt

HírKlikk 2021. szeptember 21. 14:30 2021. szept. 21. 14:30

Több mint hat éve dolgozott az üllői önkormányzatnál, majd az Üllői Városüzemeltető és Fejlesztő Kft.-nél karbantartói munkakörben Ulveczki Mihály, amikor augusztusban mindenféle hivatalos indoklás nélkül kirúgták.

A férfi augusztus közepén azért írt egy bejegyzést az előválasztásról a Facebookra, mert a város önkormányzatának lapja, az Üllői Hírmondó nem írt arról, hogy a nagyjából 12 ezres lakosságú Pest megyei településen is lesz ellenzéki előválasztás. 

„Felháborított, hogy Üllőről az üllői lakosoknak szóló újságban nem szerepel az előválasztásról, a Jobbik pártvezető érkezéséről semmi. Gondoltam, a saját Facebook-oldalamon kiegészítem az újságot, annak hiányos tájékoztatását” – magyarázta Ulveczki Mihály az Átlátszónak.

Véleményt ugyan nem alkotott, de két, a privát Facebook-profilján közzétett bejegyzésben röviden beszámolt az idén ősszel esedékes előválasztásról, a jelöltek személyéről, valamint egy nappal később a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének, Jakab Péternek, és a Jobbik által támogatott Fricsovszky-Tóth Péternek a városban tartott utcafórumáról is posztolt.

Miután visszatért szabadságáról, augusztus 30-án, hétfőn, bement dolgozni, reggel azonban az ügyvezető igazgató rögtön beküldte a tárgyalóba, majd közölte vele: „most jött el az ideje, hogy elváljunk egymástól”.

Az Átlátszónak elmondta: munkájával korábban soha nem volt probléma, soha nem marasztalták el. A Facebook kommentjei miatt, azonban egyszer már letolta a főnöke. „Közölte velem, hogy a kft önkormányzati tulajdon és én, mivel önkormányzati dolgozó vagyok, nem tehetek ilyen nyilatkozatot. Hiába bizonygattam, hogy semmilyen titkot, kárt okozó, önkormányzatot sértő, becsmérlő kijelentést nem tettem” – fejtette ki a férfi. Akkor az történt, hogy a város fideszes alpolgármesterének, Fehér Imrének a koronavírus-járványhoz kapcsolódó kormányzati beszerzéseket dicsőítő (egyébként a Fidesz által közzétett, az alpolgármester által csak megosztott) posztok alatt fogalmazott meg kérdéseket, kritikákat április közepén. 

A portál kérdéseire az Üllői Városüzemeltető és Fejlesztő Kft. nem adott érdemi választ. 

Forrás: atlatszo.hu