Kiszivárgott Ungár Péter levele, ellenzéki összefogást sürget

HírKlikk 2018. október 18. 10:22 2018. okt. 18. 10:22

Az LMP hatalmas ziccert hagy ki, ha nem áll be egységesen Puzsér Róbert mögé, főpolgármester-jelöltségének támogatása megalapozná a Jobbik-LMP együttműködés gyakorlatát is - ezt Ungár Péter írja egy tegnap esti, párttársainak szóló levelében, ami az ATV birtokába jutott.

A kiszivárgott írásában a politikus óvja az LMP-t a "ki utálja jobban Orbán Viktort" versenytől, szerinte az LMP-ben mindig is voltak jobboldaliak. Ungár azonban felveti azt is, hogy az LMP-sek miért ne koordinálhatnának az MSZP-vel?

Az LMP társelnök-választó tisztújító kongresszusa előtt négy nappal Ungár Péter hosszú levelet írt párttársainak, melyben pártja jelenlegi helyzetét elemzi, megoldási javaslatokat tesz a mérsékelt politikai centrum elfoglalására az LMP-s liberális-baloldali-jobboldali értékszintézis jegyében, s receptet kínál Orbán Viktor "koalíciójának" legyőzésére.

Ungár szerint semmi értelme azon versenyezni, hogy kinek mekkora szelet jut az elkötelezett 1,5 milliós ellenzéki szavazótáborból. A művelet, amire szükségünk van nem az osztás, hanem az összeadás - konstatálja levelében, és óvja LMP-társait az "ellenzéki véleménybuboréktól", ahol egyre radikálisabb a hangnem és egyre kisebb a tere a józan érvelésnek. Ne tévesszen meg senkit, hogy a médiában, a fórumokon ők a leghangosabbak. Ez nem az erő, hanem a tehetetlenség hangja. Az LMP akkor volt sikeres, amikor ezeknek a hangoknak ellen tudott állni, és ezt a képességet veszítjük el rohamos ütemben – figyelmeztetett.

"Sőt, mára ott tartunk, hogy az egykor külső támadások, már belső támadások. Többet árulózzuk mi egymást, mint ők minket. A saját folyamatos moralizálásunk paródiájává váltunk, leginkább akkor, amikor fontosabbnak tartottuk saját igazunk és felsőbbrendűségünk belső bizonyítását, mint a ránk szavazó több mint 400 ember képviseletét. Nem megvédtük azokat az embereket, akik vállalták a a párt képviseletének felelősségét, hanem részt vettünk és részt veszünk a levadászásukban: ennél nagyobb hibát egy párt nem követhet el. Ezzel pedig tálcán kínáltuk magunkat áldozatnak a régi ellenzék túléléséhez, semmibe véve ezzel mindent, amiért létrejöttünk." 

Forrás: atv.hu