Kocsis Máté feleségének áldozatkész szülei vannak

Föld S. Péter 2019. december 6. 16:43 2019. dec. 6. 16:43

A napokban derült ki, hogy a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének felesége egy 200 négyzetméteres, úszómedencés balatoni nyaraló tulajdonosa. Kocsisné Márkus Szilvia 2014-ben vásárolta meg Révfülöpön azt az 1100 négyzetméteres, két szomszédos telekből egyesített területet, amelyen 2017-ben felépült a nyaraló. A vásárláshoz nem kellett hitelt felvenni, mert a volt józsefvárosi polgármester felesége örökölt egy II. kerületi lakást. Ennek az árából volt pénze a telek megvételére. Ehhez már csak mindössze 77 és fél millió forintot kellett hozzáadni, de ezzel sem volt gond. Kocsisné szülei eladtak egy budaörsi házat, ebből pedig már fedezni tudták az építkezés költségét.

Nekünk meg egy igen nagy kő esett le a szívünkről. Merthogy, hál' istennek, nem az van, amire elsőre mindenki gondolt, vagyis, hogy honnan a fenéből van ezeknek az embereknek ennyi pénzük. Már-már majdnem gyanakodni kezdtünk, hogy hát a Kocsis házaspár fizetéséből nem futja ilyen drága ház építésére, de aztán eszünkbe jutott Szijjártó Péter külügyminiszter néhány házvásárlásának története, és minden a helyére került.

Emlékszünk még, hogy évekkel ezelőtt mekkora vihart kavart, amikor az ifjú, akkor még mindössze 36 éves Szijjártó 167 millió forintért vásárolt házat Dunakeszin. Kissé fényűző volt a ház, meg hivalkodó is valamelyest, de a hivatalos indoklás szerint egy külügyminiszternek gyakorta kell illusztris külföldi vendégeket fogadnia a házában, és senki nem várhatja el tőle, hogy egy lerobbant putriba invitálja őket.

Szerencsére Szijjártó külügyminiszterről is kiderült, hogy nem kétes ügyletek révén, hanem családi összefogás segítségével jutott a kedves kis kulipintyóhoz – a hivatalos magyarázat szerint Szijjártó szülei egy élet megfeszített munkájának gyümölcsét áldozták fel gyermekük boldogulásáért cserébe.

És akkor már meg is van a megoldás a mai fiatalok lakhatási gondjaira. Nem azért nehéz nekik saját lakáshoz jutniuk, mert a lakások sokba kerülnek és anyagilag megfizethetetlenek a számukra. Magukban kell keresniük a bajt, példát kellene venniük Szijjártó Péterről, vagy mint most, Kocsis Máté feleségéről, Kocsisné Márkus Szilviáról, akikben volt annyi előrelátás, hogy egy szerető, áldozatkész családba születtek. Olyan rokonsággal rendelkeznek, akik a megszerzett jövedelmüket nem élik föl, nem költik megélhetésre, úgymint rezsi, élelmezés, ruházkodás, hanem példás gondoskodással odafigyelnek gyermekeik boldogulására. Nem irigykedni kell Szijjártóra, vagy legújabban, Kocsisné Márkus Szilviára, hanem olyan felmenőkkel kell rendelkezni, akik egy élet megfeszített munkáját nem költik el mindenféle földi lét biztosításához szükséges hívságokra. Ahogy Pesten mondják: nincs itt semmi látnivaló, tessék oszolni, és szépen továbbhaladni!