Kocsis Máté válaszolt: a játszóterek nem fontosak

HírKlikk 2020. május 9. 11:00 2020. máj. 9. 11:00

A Fidesz frakcióvezetője szerint, „Felelős városvezetőnek az emberek élete az elsődleges egy világjárvány idején, nem a játszóterek felújítása. Pikó András elégtelenre vizsgázott szolidaritásból”. Arra nem tért ki, hogy a sportparkok épíntése hogyan szolgálja a vírus elleni harcot.

Röviden válaszolt Pikó Andrásnak Kocsis Máté, miután a józsefvárosi polgármester hazugsággal vádolta a Fidesz frakcióvezetőjét, mert akkor ígérte, hogy mindent megtesz a VIII. kerület forrásainak megnöveléséért, amikor már tudnia kellett, egymilliárd forintot von el a kerülettől a kormány. Emiatt aztán a játszóterek sem újulhatnak meg – írja a Pesti Hírlap.

Kocsis annyit írt erre a Facebookon: „Felelős városvezetőnek az emberek élete az elsődleges egy világjárvány idején, nem a játszóterek felújítása. Pikó András elégtelenre vizsgázott szolidaritásból.”

A frakcióvezető nem említette, hogy az elvonások érintik még a kerületi bölcsőde- és óvodafejlesztést, a Horváth Mihály tér fejlesztését, a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika előtti parkoló fejlesztését; közbiztonsági fejlesztéseket és önkormányzati bérlakásfejlesztéseket is.

A kormány mindazonáltal úgy véli, ebben a helyzetben sem szabad leállítani a beruházásokat, sportparkokat épít, 10 milliárd forintot fordít sportcélú beruházásokra – írja a lap.