Komáromi Zoltán kilépett az Együttből

Jász Zoltán 2018. január 13. 18:41 2018. jan. 13. 18:41

A Sztárklikk információi szerint az Együtt egészségügyi szakpolitikusa és emblematikus arca a párt mai küldöttgyűlésének végén jelentette be a kilépését.

Komáromi az Együtt különutas szövetségi politikáját elégelte meg, és azzal sem értett egyet, ahogy a párt vezetői a nyilvánosság előtt a lehetséges szövetségesekről beszélnek.

A szakpolitikus korábban több belső fórumon is jelezte már, hogy elhibázottnak tartja a Juhász Péterék által követett stratégiát, amely szerint csupán a 106 egyéni választókerületben kívánnak együttműködni, egyébként nem.

Komáromi a Sztárklikknek elmondta: a szombati küldöttgyűlést követően, felolvasta nyilatkozatát, amelyben közölte a pártból való kilépését és annak indokait. Az Együtt választmányának korábbi alelnöke lapunknak megerősítette, hogy elfogadhatatlannak tartja, hogy Juhász Péterék - többek között -Kunhalmi Ágnessel és Hiszékeny Dezsővel szemben is jelöltet állítsanak.

Komáromi Zoltán a Sztárklikknek megerősítette, hogy az Együttből való kilépését követően, szaktudásával függetlenként továbbra is segíteni kívánja a demokratikus ellenzéki pártok munkáját.

A gyűlésen a küldöttek egyébként Szigetvári Viktort választották miniszterelnök-jelöltté, és úgy döntöttek, hogy önálló listát állítanak az áprilisi választásra. Ezt Juhász Péter pártelnök vezeti, őt Szigetvári, Hajdu Nóra, majd Szabó Szabolcs követi. Komáromi csak a 9. helyen szerepel rajta.