Komjáthi Imre: az emberek tisztességes béreket akarnak

HírKlikk 2021. július 31. 10:30 2021. júl. 31. 10:30

A dolgozó emberek tisztességes béreket, megbecsülést akarnak és ez az MSZP programja – mondta a párt elnökhelyettese online sajtótájékoztatóján szombat reggel.

Komjáthi Imre közölte: miközben a „bérből és fizetésből élő" Orbán Viktor baráti körét az foglalkoztatja, hogy cserélgesse yachtjait, a „mindennapi túlélésért küzdő" embereket az érdekli, hogy az árak elszabadultak, az infláció az egekben, a dráguló élelmiszerek megnehezítik az életüket. Már nemcsak a hús, hanem a zöldség is „többe kerül, mint a leves". Mikor fog a kormány ennek gátat szabni? – kérdezte az MSZP alelnöke.

Nem kalácsot kértünk: kenyeret, esélyt – hangoztatta az ellenzéki politikus.

A magyar álláskeresési járadék ideje és összege Európában az egyik legalacsonyabb, az MSZP azt akarja, hogy a tartamát emeljék kilenc hónapra, az összegét pedig minimum 100 ezer forintra – mondta.

„Természetesen a dicsőséges nagyurakat ez sem érdekelte, el voltak foglalva az urizálással, a vadászkastélyaikkal, a yachtjaikkal. Nemcsak becstelenek, de szívtelenek is" – fogalmazott.

Komjáthi Imre szégyennek mondta, hogy a munkanélküli, bajba jutott emberek fele semmilyen állami segítséget nem kap. A járványhelyzetet a kormány „furkósbotként használja": nem segít, de „leveri azokat, akik jogos bérharcot szeretnének folytatni" – jelentette ki.

A változásra csak ők a garancia, a dolgozók csupán rájuk számíthatnak, ezért támogassák az előválasztáson a jelöltjeiket – kérte az MSZP alelnöke a párt Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI/Hírklikk