Komlón is létrejött az ellenzéki összefogás az önkormányzati választásra

HírKlikk 2019. március 19. 15:56 2019. márc. 19. 15:56

Sajtótájékoztatón mutatta be Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési képviselője és Szakács László, az MSZP elnökhelyettese Ferenczy Tamást az ellenzék által támogatott polgármesterjelöltet.

Szakács László bejelentette, hogy Komlón létrejött a teljes ellenzéki összefogás, az önkormányzati választáson egy ellenzéki jelölt fog indulni a Fidesz jelöltjével szemben. A politikai pártok és a társadalmi szervezetek (a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum, a Tisztelet Komlónak Egyesület, az Új Kezdet, a Vállalkozók Klubja) megegyeztek abban, hogy a Komló Összeköt Egyesület jelöltjeit, mint közös jelölteket fogják támogatni valamennyi körzetben.

Az MSZP elnökhelyettese szerint azért kell összefogni és azért kell leváltani a mostani városvezetést, mert Komló jóval a saját lehetőségei alatt teljesít. „A szövetség résztvevői úgy gondolják, hogy egy új városvezetéssel, egy új politikával, egy másik megközelítéssel sokkal többet elérhet ez a város. Ez a szövetség egy lokálpatrióta szövetség, mindenki komlói és mindenki sokat szeretne tenni Komlóért.”

A szocialista politikus szerint szükség van az új politikára, mert Komló megtorpant és a város így ki fog ürülni. Megjegyezte, hogy a lakosságszám már annyival csökkent, hogy annak már közjogi következménye is van, mivel a választáson az eddigi 10 körzet helyett már csak 8 lesz ősszel.

Ferenczy Tamás polgármesterjelölt elmondta, hogy a támogató szervezetekkel folytatott egyeztetéseken hamar kiderült, hogy sok minden összeköti a feleket, ahogyan fogalmazott:  „…összeköt minket a város szeretete, összeköt bennünket a bányászati hagyományoknak a szeretete és ápolása, …összeköt bennünket a szociális érzékenység.” A polgármesterjelölt szerint a városnak egy saját arculatot kell kialakítania, és úgy gondolja, hogy a kitörési pontot a régiós iparfejlesztési programhoz való csatlakozás jelenti.

Hohn Krisztina elmondta, hogy a szövetség résztvevőinek sikerült a hitelességre alapozva közös jelölteket állítaniuk az egyes körzetekben. Az országgyűlési képviselő szerint Ferenczy Tamás személyében sikerült egy olyan jelöltet találniuk, aki hiteles, becsületes és nem megosztani akarja Komló város lakosságát, hanem összekötni.

A sajtótájékoztató végén a jelöltek egy nyilatkozatot írtak alá, amelyben azt vállalták, hogy Komló városának a hírnevét öregbítik, a kampányban segítik egymást továbbá, hogy a kampányuk azt a célt fogja szolgálni, hogy Komlónak olyan új és jobb vezetése legyen, amellyel a város elérheti azt a színvonalat, amelyet megérdemel.

Forrás: Hírklikk