Könyvkiadója zaklatott szexuálisan egy magyar költőnőt

HírKlikk 2017. november 27. 04:00 2017. nov. 27. 04:00

Szexuálisan kihasználta egy kiadót működtető házaspár, akiket azt követően ismert meg, hogy jelentkezett 16 éves korában egy irodalmi pályázatra - állítja Follinus Anna, Gérecz Attila- és Junior Prima-díjas költő (képünkön).

A Díványnak adott interjúban a költő azt mondta, a férfi akkor 71 éves volt, a nő pedig 49. "Rövid időn belül értésemre adták, hogy támogatásukat csak és kizárólag akkor nyerhetem el, ha teljes valómban alárendelem magam akaratuknak. Amikor a férfi első szexuális közeledését határozottan elutasítottam, megkezdődött a magas szintű manipuláció" - fogalmazott a 33 éves költő.

Hozzátette, elkövetői mindent megtettek, hogy alternatív valóságukat kiterjesszék rá, melyben "torz vágyaikat a szeretettel azonosították, míg a külvilág esetleges értetlenségét kispolgárinak titulálták".

Arra a kérdésre, hogy miért maradt, azt mondta: úgy kell elképzelni, mintha egy láthatatlan börtönbe lenne a személy bezárva, de éppen a falak hiánya által válik e fogság oly veszélyessé, hiszen mind az áldozat, mind a külvilág előtt letagadható.

"Minden elvontsága ellenére azért ennek a rabságnak is vannak kézzelfogható jelei: az elkövetők amennyire csak lehet, elzárják áldozatukat a külső személyektől. Másokkal, beleértve a korombelieket is, ebben az időszakban egyáltalán nem lehetett szoros kapcsolatom. A házaspár folyamatosan választási helyzet elé állított: vagy a külvilág vagy ők és a költészet" - jelentette ki.

Elmondása szerint a szexualitás csupán egyik megjelenési módja volt az erőszaknak, a fizikai agressziót leszámítva a bántalmazás összes formáját alkalmazták. "Ők az élet minden területéhez ezzel a kontrollálatlan jogosultságérzettel viszonyultak, cselekedeteiket az örökös hatalomvágy mozgatta" - fogalmazott.

Szavai szerint "szabadulását" négy év után végül egy olyan személyhez fűződő szerelem eredményezte, akivel nem akartak vagy mertek szembeszállni.

Az interjú során Follinus Anna nem nevezte meg a házaspárt, de az általa közölt információk sokat elárulnak - írja a Magyar Nemzet. A Follinus Anna Facebook-oldalán látható kommentekből az derül ki, hogy már többen beazonosították, kikről lehet szó.

"Le a kalappal előtted, Anna! Köszönjük. A durva az, hogy hírlett az öregről, szereti a fiatal lányokat, ám hogy ez mit jelent pontosan, senki se firtatta. Most olyan érzés, mintha alaposan megvertek volna, pedig fityfenét engem. Melletted állunk, sokan" - írta Lackfi János.